>
Blogger Templates

Sunday, 14 October 2012

abah~ ohh abahh..


Hari-hari yang mendatang, adakah hati ini akan cekal? Adakah hati ini akan menjadi lebih kuat?

Abah..
Panggilan untuk seorang lelaki yang sangat ku kasihi, bapa saudaraku, namun dia juga adalah bapaku, abahku.. tak terungkap kasihku terhadap abah sepertimana kasihku terhadap ayah.. abah dan ayah, merekalah bapaku, cahayaku.. kini, hanya tinggal ayah.. abah? Abah telah pergi jauh dari pandangan mataku, satu cahaya penerangan hidupku telah pergi menghadap Ilahi pada hari Jumaat bersamaan 26 zulkaedah, 12 Oktober 2012.. aku tau Allah lebih sayangkan abah.. setelah 3 bulan abah tidak sedarkan diri, akhirnya genap tiga bulan Allah telah membawa abah kembali kepadaNya.. betapa aku sangat merasa kehilangannya, kehilangan satu inspirasi.. semangatku telah hilang jauh dari hidupku.. berat untuk aku melepaskan abah pergi setelah berbulan abah koma, abah pergi tanpa membuka mata.. 3 bulan.. satu masa yg agak panjang bagiku, cahaya di mata abah, terbayang2 di mindaku, suaranya terngiang2 di telingaku.. ya Allah, aku sangat terasa kehilangannya.. adakah aku tidak dapat menerima hakikat ini?
Aku terkilan sebab tak dapat jaga abah seperti mana yg dirancang.. abah.. kenapa abah tak tunggu angah? Seminggu je lg bah.. lepas tu angah boleh jaga abah.. angah dah banyak terhutang budi, terhutang jasa dengan abah.. besar sungguh pegorbanan abah terhadapku.. abah.. Allah sentiasa lindungi abah.. abah jangan risau ye, kami semua doakan kesejahteraan, ketenteraman abah di sana.. moga Allah mencucuri rahmat Ilahi ke atas dirimu.. subhanaAllah.. lama Allah menduga, lama Allah menguji kami sekeluarga.. dan kami redha dengan ketentuanNya.. setiap yg hidup pasti akan menghadap Ilahi sepertimana abah. .
Hmm, rindu saat ketika abah masih hidup.. abah sangat penyayang.. walau aku bukan anak kandungnya, tapi aku sangat terasa kasih sayang abah yang tidak berbelah bagi.. belum sempat aku membalas jasa abah.. abah dah pergi.. pergi jauh dari dunia nie.. abah dah takde kt dunia nie lagi.. terasa kesunyian sejak kehilangan abah di dunia ini.. ye, aku kena terima hakikat.. sedangkan aku tahu, lebih 3 bulan abah terseksa disebabkan perbuatan durjana manusia yang jahil, yang tidak layak dipanggil manusia!.. ya Allah, semoga Allah membalas perbuatan mereka yg jahil itu..
Abah.. pergilah abah.. pergilah abah dengan aman.. angah relakan.. ya Allah, aku rela, aku redha ya Allah.. aku relakan pemergian abah menghadapMu.. berikan aku kekuatan ya Allah..
Abah.. ampunkan segala dosa2 angah.. ampunkan segala salah silap angah.. maafkan angah tak sempat nak balas jasa abah.. ampunkan angah bah.. ampunkan angah.. abah akan tetap jadi inspirasi angah.. semoga abah tenang di sana ye bah.. kita jumpa di sana nanti ye suatu masa ketentuan Allah nanti..
Abah jangan risau.. angah janji angah akan jaga mak, sayangi mak sepenuh hati.. kesian mak bah.. mak sedih sangat2.. mak asyik menangis je bah.. tapi mak kuat, mak relakan abah pergi sebab mak taknak tgk abah terseksa begitu lama..
Ya Allah, sesungguhnya, kami adalah insan yang kerdil, kami adalah hambaMu yang diciptakan sementara di dunia ini.. ya Allah, Kau lindungi abah dari azab seksa.. Kau cucuri rahmat Ilahi ke atasnya, Kau tempatkan abah dalam kalangan para solihin ya Allah.. ya Allah.. sesungguhnya ya Allah, hanya padaMu aku bersujud, hanya padaMu aku berserah dan hanya kepadaMu aku memohon pertolongan..Kau kuatkan hati ku ya Allah, berikan aku kekuatan ya Allah dalam meneruskan perjuanganku di jalanMu..
Abah.. pergilah abah dengan aman, tenang dan tenteram.. jasamu tidak akan ku lupakan.. insyaAllah jasamu akan ku balas dalam bentuk yg diredhai dan diberkati Allah.. selamat tinggal abah, selamat tinggal.. doa kami akan sentiasa mengiringi abah.. menghadap ALLAH S.W.T..

abah.. video kt bwh nie khas untuk abah.. ini video pertama yang angah pernah buat.. untuk abah..


Tuesday, 20 March 2012

~ENJOY2 RELEASE TENSION~

Assalamualaikum.. hye.. apa khabar kawan2 sume? Sihat? Hari nie tangan nie rajin pulakk nak update blog.. owkey, now, nak cter pasal my lovely roommate.. J td ktorg hangout, nalk release tension la konon’y kn kate’y.. hehe.. seronokk bangat.. pagi td ada exam paper MGT162, semangat punya semangat nak outing dengan mereka seperti yg telah dijanjikan, tepat jam 10.30 dah habis jawab exam.. hihi^^,, ikotkan hati nak je keluar awal,, tapi mengenangkan perasaan malu untuk bangun dan keluar ke pintu dewan peperiksaan, tunggu lg sampai ada seorang student perempuan tu keluar, then apa lg, panggil pengawas yg jaga exam tu nak submit ketas jawapan, then terus menonong keluar dgn perasaan malu yg membuak di hati nie.. hihi^^.. owkey, stop cter pasal exam,, nie nak happy2 cter pasal roommate2 sy yg tersayang, fida(fidot), daya(dayot), n zila(zilot).. hehe.. lepas balik exam je td, masuk bilik, ingatkan mereka dah siap, rupa’y~~ ngee~~ bak kate ibu kesayanganku “menunggu tuan2 puteri” bersiap.. then, lps tu ktorg pown outing~ pergi mana je?? Destinasi pertama.. “kruk3” perut berbunyi, apa lagi melantak mcd la kami.. lapar sgt da kn perut nie.. pastu plan punya plan, ktorg pergi karaoke dekat “DREAMWORLD” Bandar utama segamat,, 3 jam pulakk tu.. waww~ time tu sume lepas habis2 tnsion yg ada smpai cik fidot kte dah kehabisan suara.. ngeh3~ best ssggttt tw3?? Xtw la bler lg dpt outing dgn korg2 sume lg.. L ini maybe last kami hang out same2 untuk se mini.. n harap2 sem depan dpt keluar jalan2 sama2 lg ye.. J owkey, cukup.. pape pown terima kasih sgt2 dekat dot, lot n yot sbb make today is very enjoy day.. J nanti cuti sem lame mst rndu sgt2 dkt korg, sem depan tak tw lagi dpt bersatu lagi ke tidakk.. cehh, ayat! Hehe.. thanks sesangat tw korg sume?? I’ll miss every moment with u all, sygg korg sgt3,, <3 <3 <3.. umur panjang, insyaAllah sem depan kte jumpe lg.. hehe.. sory2, I’m not a writer, so, ayat tah pape je en.. tak taw nak taip ap daa.. rase’y smpai sini je la untuk hari ini.. J jumpa lagi, bye2 n assalamualaikum.. J love u all so much because of ALLAH.. J

daya(dayot), zila(zilot) and fida(fidot).. :p 

yot, lot n dot..

yot, lot n me.. :) 

me n fidot.. :)

fidot pose dgn peace no war dy tu.. hihi ^^

kami2.. love u all..

mate fidot yg ta bole tahan tu.. hahaha

Friday, 16 March 2012

~POSEIDON UNDERSEA RESORT~

Assalamualaikum.. hye semua. Bosan pulak rase hari nie, n tetibe rajin pulak nak update blog yg tak seberapa nie.. hee.. orait3, hari nie sy nak cter pasal 1 tempat yg sy ingin sgt nak jejak selepas MEKAH..  tempat dy.. haa.. tgk bwh niee..















haa.. cantik tak tmpt nie?? cantikk kn?? hihi ^^.. tak taw la dpt sampai ke tidak ke tempat mcm nie.. tp klw pnjg umur, rezeki lebih, tak mustahil kn?? hehe.. mmg best berangan nie kn.. tak dapat berangan pown jd laa.. hihi ^^.. tp seronok'y klw dpt jalan tempat orang kn, lagi2 tempat yg cantik2 mcm nie.. eh, takot jgk, buat'y runtuh sume, mati dalam air.. huhu.. owkey, saje je na tunjuk gamba Poseidon Undersea Resort nie.. dr kecik lg berangan nak pergi,, klw dpt, heaven'y rase! hehehe.. owkey3, tros berangan dan berangan, mana tahu jd kenyataan?? hihi ^^.. orait, selamat maju jaya semua.. :)
assalamualaikum.. :)


Tuesday, 13 March 2012

~VANILLA COKLAT~

wahhhh~ sgt sweett cerita/drama VANILLA COKLAT!! how sweet they are.. yeah! ;) berangan terlebih nie.. i sggttttttt sukkeee n fanatik gler dgn cter vanilla coklat nie.. hehe.. why?? bcoz i rase nie la drama romantis yg palingg sweett pernah i tgk.. hee..(sebelum muncul yg lebih sweet).. pelakon2 mengancam habis laa.. sume sweet2 belaka.. AIMAN HAKIM RIDZA n IZARA AISYAH.. menjadi la dorg berlakon.. :) bler mengikuti cter tu dr awal.. wahhh, rase mcm nak lg cter tu bersambung.. sgt33 best!! n teringin jgk na macam tu sbna'y.. kih3(ada hati tuuu~ :p) orait3.. i tw c dye i tu pown sweet.. slu je mengalah dgn i, ssh na marah i, tp sekali marah, wahhh~ heee.. :p dah3, tamo cter pnjg.. i mmg peminat setia cter vanilla coklat yg swett tu.. hee.. harapp jgn ad cter yg lebih sweet sr tu.. buat sy jeles.. :p tp,,,,,, betullah.. "CINTA" selepas kahwin(nikah)  tu lg indah.. :) jumpa lg.. bye.. :p <3








Friday, 27 January 2012

~DATA STRUCT ohh DATA STRUCT???~

assalamualaikum.. apa khabar sume?? emm, ary nie sy just nak lepaskan tnsion dlm blog nie.. huhu.. tnsion knpe?? sudah tentu sbb paper data struct yg agk "berbisa" td.. huhu.. tak la berbisa pown, tp bg sy, test td sgt mencabar minda sy, sgt susah sekali.. dpt je soalan jd blur! wahhh?? blur tros.. waa~~ ttbe ta bole na pkir ap2, hayya ap na jd.. byk pulak tu soalan td.. arraylist owkey lg, tbe kt soalan linked list and stack mmg da stuck dkt situ.. ohh yg menghampakan, soalan prefix and expression, hmmm wt latihan byk kli tp still ta bole jwb jgkk, mm bole ta klw lps nie na jwb test je jgn muncul perasaan blur tu?? bole ta??? bole taakkkkkkkkk??  huhu.. sedih, pedih, stress, tension sume la ad mse jwb test data struct td.. lg2 sy lemah dlm subject programming.. emmm.. mcm mne ye na improve dlm subject programming?? da cbe tumpu btol2, stdy sniri pnuh dgn semangat tp hampehh~! huhu.. em, tp tape laa.. sy agp ini sebagai satu cabarn utk sy terus bangun, bangun dan bangun.. klw penat je ddukk.. hee.. mlm td pny la smgt stay up demi data struct.. tp tak berbaloii jgkk.. hee.. owkey3.. sy cme perlukan sokongan dr sume utk sy terus berusaha dan berusaha utk berjaya.. :) sokong sy ye.. :)  terima kasihh sume.. :) jmpe lg.. dadaaa~ assalamualaikum.. ;)

Wednesday, 25 January 2012

~CERITA ITU INI~


assalamualaikum~ ap khabar sahabat handai sekalian? harap sihat walafiat.. :) lame btol rse'y tak update blog.. tp hari nie sy meluangkan mase utk meng"update" blog yg tak seberapa nie.. blog due pemilik.. tp.. hee.. maaf ye owner sorg lg.. :) owkey.. da ta tw na cter ap.. nie na cter la serba sedikit about my family and him <3.. sy sgt bangga dan sgt bahagia sekali punya keluarga yg sgt memahami dan menyayangi sy yg sntiasa ad walau dlm suka dan duka yg byk memberikan sokongan utk sy menjalani kehidupan di dunia ini.. bersyukur sgt sbb mereka sentiasa berada di sisi sy memberikan semangat utk sy berada di dunia yg sementara ini.. owkey, na tunjuk ckt nie,,


owkey, yg atas nie my lovely parents, ibu dan ayah kesayangan sy.. ibu ayh sy je tw? :p i love them so damn much.. sukar utk menyelami hati mereka tetapi mudah utk memahami mereka.. ap yg mereka suka dan apa yg mereka tidak suka.. ayah seorang yang serius, tegas, garang kdg2, tetapi ayah sgt penyayang.. dlm grg2 pown ayah selalu je menggembirakan hati kami semua.. ayah susah sgt na ketawa.. tp bler da start ketawa, sy la org yg paling bahagia melihat dy ketawa tnde gmbira.. :) ibu pun seorg yg sgt penyayang, sgt mengambil berat ttg kami adk beradik.. :) ibu lebih utamakan kami daripada dirinya sendiri.. ap yg anak2 dy na, sume dy tunaikan.. itulah ibu.. betapa besarnya ibu berkorban utk melahirkan kami di dunie ini.. air mata ibu akan jatuh bila melihat anak2'y sedih.. hmm, ibu,, sgt memahami kami adik beradik.. tanpa ibu, siapa lah kami.. huh, t'over plakk.. hee..




owkeyy.. yg nie plakk hero2 sy.. yg pky bju wrne oren tu 14 tahun, yg merah tu 12 tahun.. sy sygg mereka sgt2.. yelaa.. hero la katekn.. hee.. adik2 nie nakal2.. suke buli kakak2 dy nie.. kdg2 degil tak reti nak dgr kate.. tp even dorg degil macam mane pown, biase laa, nak bermanje kn.. :) adk n abg, best tak klw agh balikk?? agk2 lebam lg tak tgn2 kaki2 korg tu?? haha.. sy mmg suke buli dorg.. kt ruma bdk2 nie pgl sy agh gangster, nmpk je lembut tp gns rupe'y.. haha.. tu laa.. dlm kuku, ad isi tw? eh ap nie?/ haha.. hentam je laa.. lalalaaa~




yg nie pulakk sy dan my beloved33333 sis.. along sy yg sgt cntk pd pndangan mate sy.. :) along nie sgt suke bergaya, bersolek.. tak mcm sy.. hehe.. haa, sebelum tu.. dy tade la jauh sgt tgi dr sy.. tgk kasut dy tuu.. haa, kn da ckp suke bergaya, mne main kasut tumit rendah niee.. hee, jgn mara eh along.. :p klw p mane2 je, mst org ckp sy kakak.. haha.. nmpk tue sgt ke sy?? hihi.. tapela, matured ckt kn.. lalalaalaa~ along adalah tulang belakang sy, dy tmpt sy menangis, dy tmpt sy mengadu, sbb dialah kakak, dialah kawan, dialah bank sy.. hahahaha.. kesian along dpt adk yg terlampau "baik" mcm sy.. kih3.. sygg along sgt3.. klw along tade bermaksud tulang belakang sy pown da tade lg.. mmm sdey pulakk.. hee..

owkey2.. da sibuk2 cerita psl family kandung, na cter jgkk family kedua sy.. <3




orait2~! haa nie la family kedua sy yg dianggap seperti family kandung sy sendiri.. bkn cpe2, mak n bape sdare jgk.. :) dr kiri ke belakang, abg ejam, along yana, mak, uda, kak zana, abah. abang long, adik chah.. dari kiri dihadapan, acikk sedang memangku dania, kak fida, kak laila n abang ngah.. :) mereka sgt baikk sekali.. mereka sume byk membantu keluarga sy,, terima kasih semua.. syggg sume'y.. :) abg2 kakak2 sudah sy agp seperti abg dan kakak kandung sendiri.. betapa bahagia'y punyai keluarga besar ini.. sy sgt2 bersyukur ke hadrat ilahi dikurniakan dua keluarga yg begitu mengambil berat dan menyayangi sy.. mak, abah, terima kasih atas segalanya.. makan minum, tmpt berteduh, pakaian dan sume.. terima kasih utk semua.. halalkan sume'y apa yg mak abah, along, uda, acik, abg ngah dll bg utk kemudahan angah.. angah rse sgt terhutang budi dgn keluarga mak abah sume.. insyaAllah, doa2kan lah angah berjaya.. supaya kelak angah dpt balas jasa2 pengorbanan mak abah sume.. :)

bahagia sgt3 tak terkata punyai dua keluarga ini.. :)

dan tak lupa jgkk keluarga2 belah ibu yang lain..



 keluarga pak isa.. bapa sdare yg paling sporting menggantikan arwah pak ude yg telah lama ke rahmatullah.. huhu.. rndu pulak arwah pak ude kn? :(
 dan sepupu kesayangan sy yg cute mute, nurul nasuha binti isa, love u dear.. hee.. maseh sbb selalu bg nasihat, semangat, terima kasih sygg.. <3



dan ini pulakk family pak andak.. pak andak yg sgt rajin buat kerja ruma.. :) terima kasih sume.. :)

tak lupe jgkk wt keluarga pak itam mak itam, pak teh mak teh dan lain2 yg byk membantu dan memberi sokongan moral pd sy.. sgt menghargainya.. :)
n miss bella, cousin ksyngan sy jgkkk.. hee.. selamat bertemu lg.. miss u.. <3

owkey, suda~ pnt na menulis lg... selamat bertemu kembali.. hahaha.. terima kasih meminjamkan mata, utk membaca cerita itu ini sy ini ye..
terima kasih.. :)
bye2
assalamualaikum..
lalalalalaa~ ;)

 
Angry Birds -  Help